Hoofdpijn
Hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als je in mindere mate maar toch regelmatig last heeft van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun hoofd uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn dus veel soorten hoofdpijn.
De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt, zijn spanningshoofdpijn en migraine. Acupunctuur bij hoofdpijn kan zeer effectief zijn.
We gaan eerst opzoek naar de oorzaak. Waar, in welke energie(en) zijn er uit balans. Is er een leegte of een blokkade? Na de anamnese en het pols voelen geef ik aan wat ik eventueel voor u kan betekenen. En wat u er zelf aan kunt doen om het proces te versnellen en eventuele herhaling van de klacht zo minimaal mogelijk kan maken.

Acupunctuur en stress
De mens is een uniek wezen, dat in staat is om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij onverwachte gebeurtenissen reageert het lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Dat kan helemaal geen kwaad, integendeel: het houdt ons scherp, het concentratievermogen is maximaal en we kunnen beter presteren. Deze vorm van spanning, of stress, is gezond en hoort bij het leven.
Maar als we te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgen en tussendoor niet kunnen ontspannen, wordt het een andere zaak. We lopen dan kans om overspannen te raken of een burn-out te krijgen.
Bij het voorkomen van stress is het de kunst om de juiste balans te vinden tussen wat ‘moet’ en wat ‘kan’. En te luisteren naar de waarschuwingssignalen die het lichaam ons geeft.
Stress betekent niets anders dan spanning of druk. De term komt uit de bouwkunde. Het wordt gebruikt om aan te geven hoe groot de kracht is, die kan worden uitgeoefend op een brug of viaduct zonder dat er schade
ontstaat. Belangrijk is dat de hoeveelheid spanning die wordt uitgeoefend op de brug (draaglast) niet groter mag zijn dan de hoeveelheid spanning die een brug kan dragen (draagkracht).
De termen draagkracht en draaglast zijn ook van toepassing op de hoeveelheid spanning die een mens kan dragen (= draagkracht) en de hoeveelheid spanning waarmee hij/zij in het leven wordt geconfronteerd (= draaglast). Bij stress is de draaglast groter dan de draagkracht.

Allergie
Een allergie kan zich uiten met klachten in:
De luchtwegen, het spijsverteringskanaal. En bijvoorbeeld ook op de huid, in de vorm van eczeem